
اولین فضاهای جمعی که کودکان در آن پا میگذارند، مهد کودکها هستند و با توجه به اهمیت رشد و پرورش کودکان و مشغلۀ کاری مادران و رقابتیبودنِ بازار، پیدا کردن مهد کودک خوب برای خانوادهها، اهمیت مضاعفی پیدا کرده است.
مهمترین دلیل سپردن کودکان به مهدکودکها، کمبود وقت والدین و یا مشکلات دیگر است؛ اما بهدلیل اهمیت بالایی که هر پدر و مادری برای فرزند خود میگذارد، والدین بهدنبال یافتن بهترین مراکز هستند. اما بازهم ممکن است از نتایج و اتفاقات رخداده در مهدکودک و رفتار و یا مشکلات کودکان خود آگاهی نداشته باشند و قاعدتاً بهدلیل مشغله نتوانند زمان زیادی را برای حضور فیزیکی در مهدکودکها صرف کنند.
در بسیاری از اوقات، کودک در مورد کارهای انجامشده در مهد اطلاعاتی به والدین نمیدهد و یا والدین بهدلیل مشغلۀ کاری، امکان شرکت در جلسات و برنامههای مهد و نیز ارتباط مستمر با مربیان مهد را ندارند، این کار باعث عدم هماهنگی بین والدین و مسئولین مهد کودک میشود. بنابراین داشتن مرجعی کامل که امکان آگاهی از وضعیت آموزشی کودک را در تمام ساعات شبانهروز در اختیار والدین قرار دهد تا حدی این خلأ را جبران میکند.
طراحی وب سایت مهد کودک امری ضروری است به این خاطر که داشتن یک وب سایت باعث میشود تا ارتباطگیری اولیا و خانوادههای کودکان با مهد کودک با سهولت انجام شود و خانوادهها با خدمات مهد کودک آشنایی پیدا میکنند. از طرفی ارائۀ بخشی از سرویسها بهصورت اینترنتی، باعث صرفهجویی در وقت والدین برای مطلع شدن از نحوۀ آموزش و تربیت کودک خود و نیز آگاهی از عملکرد مهد کودک میگردد.
جدا از کلیه مزیتهایی که اینترنت برای انسانها به دنبال آورده است و ما میتوانیم بسیاری از کارهای خود را سادهتر و از این بستر انجام دهیم، میتوانیم اطلاعات زیادی در زمینههای مختلف کسب کنیم و حتی دانش خود را به اشتراک بگذاریم. اینترنت حوزههای کاربرد بسیار گستردهای دارد. یکی از این کاربردها، کمک به مدیریت یک مهد کودک و مهمترین بخش آن، ارتباط میان والدین و مربیان کودکانشان است. به این منظور، یک مهدکودک میتواند از وب سایت مهد کودک تخصصی استفاده نماید.
مهمترین بخش طراحی وب سایت مهدکودک، بخش مدیریت کودکان است. یک وب سایت مهدکودک باید تمامی کودکان را با توجه به سن و کلاسهای آنها دستهبندی کرده و اطلاعات هرکدام را در یک پنل کاربری قرار دهد. با استفاده از این پنل، والدین میتوانند از وضعیت روزانه و یا هفتگی کودکان خود در بخشهای مختلف آگاه شوند و همچنین تمرینات گوناگونی را که از طریق مهد کودک برای کوکان ارائه میشود، در اختیار فرزندان خود قرار دهند. همچنین هرگونه اطلاعیه و ارتباط میان مهد کودک و والدین کودکان نیز در این بخش قرار میگیرد.
در طراحی وب سایت مهد کودک باید امکان ثبتنام و پرداخت شهریه بهصورت آنلاین تعبیه شود تا والدین بتوانند سریعتر نسبت به پرداخت شهریه اقدام کنند و باید طراحی بر اساس بهینه سازی وب سایت برای موتورهای جستجو انجام شود، به این معنا که اگر در گوگل عبارتی مانند:”مهد کودکهای تهران” جستجو شود؛ وب سایت مهد کودک شما در صفحات اول گوگل و بالاتر از رقبا قرار گیرد. طراحی وب سایت مهد کودک باید واکنش گرا باشد، به این معنا که اگر کاربران با کامپیوتر شخصی، تبلت و موبایل که دارای اندازۀ صفحه نمایشهای متفاوتی هستند به وب سایت شما متصل شوند، محتوای مناسب و متناسب با اندازۀ صفحه نمایش دستگاه خود دریافت کنند. همچنین میتوان ویژگیهای زیر را برای طراحی وب سایت مهد کودک در نظر گرفت:
۱- ایجاد صفحات نامحدود وب سایت برای معرفی مهد کودک، مربیان، برنامههای هفتگی و گالری
۲- معرفی کامل فضا و امکانات مهد همراه با عکس و توضیحات جهت آشنایی عموم با امکانات و مدیریت مهد و همچنین انتخاب آگاهانۀ والدین برای ثبتنام کود
۳- شرح کامل برنامۀ کلاسی و غذائی کودکان به تفکیک گروههای سنی
۴- ایجاد بخش اخبار برای درج اطلاعات مهد کودک و…
۵- ایجاد گالری برای معرفی بهتر مهد کودک
۶- ایجاد فرم تماس برای ارتباط مشتریان و والدین با مدیریت و کارشناسان
۷- فرستادن خبرنامۀ الکترونی به والدین از طریق ایمیل و تلگرام
۸- معرفی کامل مجموعۀ مربیان و پرسنل مهد کودک همراه با تصویر، سوابق کاری و امکان برقراری تماس با آنها
چند وب سایت بزرگ همانند نی نی سایت، نی نی بان و چندین وب سایت دیگر همانند کودکان، کودک ۲۴، کودک برتر، رادیو کودک و … در ایران در حال فعالیت هستند اما به نظر شما این وب سایتها چقدر موفق بودهاند؟
این وب سایتها و اکثر وب سایتهای موجود مربوط به مهد کودکها یک کار را شروع کردهاند و هیچ ایدۀ خلاقانهای را به نمایش نگذاشتهاند، بیشتر این وب سایتها شامل مقاله، نوشتههای متنی، ویدیوهای سنگین و موزیکهایی که کپیرایت هستند، محتواهای سلامت که برای والدین نوشته شده است و … هستند. وب سایتهای مختلفی که در ایران در حوزۀ کودک راهاندازی شدهاند، با هزینهای مناسب و با استفاده از نیروی متخصص فعالیت میکنند اما چه نکتههایی را رعایت نکردهاند؟
برخی از این نکتهها که باید در طراحی وب سایت مهد کودک و کلیۀ وب سایتهای مربوط به بچهها رعایت شوند، عبارتند از:
متخصصین ایرانی در طراحی وب سایت بسیار خوب و اصولی هستند اما کودکان هیچ اصول و منطقی را قبول نمیکنند. این نکته اهمیت بسیار زیادی دارد که بهترین شیوههایی که منحصر به طراحی وب سایت برای حوزۀ کودکان هستند، شیوههایی هستند که معمولاً در یک وب سایت معمولی نباید انجام شود. به بیان سادهتر، هر چیزی که عجیب و غیر اصولی است میتواند برای کودکان جذابتر و کنجکاوکنندهتر باشد.
انسانها از طریق برخی از عوامل روانی تحریک میشوند و این امر بهخصوص در مورد کودکان خیلی بیشتر صادق است. وب سایتهای موفقیتآمیز کودکان، از عناصر و اصول طراحیای استفاده میکنند که محیطی مناسب برای شخصیت و سلایق کودکان ایجاد کنند.
رنگهای روشن بهراحتی جذب میشوند و توجه کودک را برای مدت زمان طولانی نگه میدارند. انتخاب رنگ یک عامل اصلی در طراحی هر نوع وب سایت است، به ویژه در هنگام طراحی یک وب سایت برای کودکان. انتخاب رنگ و ترکیبی که احتمالاً در طراحی یک وب سایت معمولی رد میشود و کاملاً مسخره به نظر میآید، در یک وب سایت برای کودکان مورد استقبال قرار میگیرد.
باید هنگام طراحی یک وب سایت برای بچهها، از رنگهای روشن و واضح استفاده کرد که به شیوهای فراموشنشدنی و بهصورت بصری کودکان را تحریک کنند.
کودکان با عناصر شناختهشدهای که توانایی برقراری ارتباط با آنها را داشته باشند، تحریک میشوند. از آنجا که تجارب کودکان در زندگی محدود است، برخی از چیزهایی که برای آنها بیشتر آشنا است در طبیعت یافت می شوند. عناصر طبیعی مانند درختان، آب، برف و حیوانات در وب سایتهای کودکان، بخاطر اندازه یا سادگی طراحی، بیش از حد مورد توجه قرار میگیرند.
شخصیتهای بزرگ و متحرکِ آشنا برای کودکان (شخصیتهای کارتونی) وقتی که صحبت میکنند، میتوانند یک روش جذاب و فریبنده برای جذب و توجه کودک باشند. بسیاری از وب سایتهای طراحیشدۀ موفق برای کودکان، از این عنصر بهطور مؤثر استفاده می کنند.
سیستم مدیریت یادگیری، یک راه حل مبتنی بر نرم افزار برای تألیف، ارائه، مصرف، ذخیره و ردیابی مطالب آموزشی است. این سیستم به متمرکز ساختن کلیۀ محتوای آموزشی (بهعنوان مثال، درسها، فیلمهای آموزشی، اسلایدها، ارائۀ برگهها، آزمونهای آنلاین، کتاب هایالکترونیکی و غیره) در یک مکان میپردازد.
آموزش مجازی به کودکان علاوهبر اینکه میتواند تجربۀ یادگیری آنها در کلاس را افزایش دهد، همچنین به مربیان اجازه میدهد تا به منابع نامحدودی دست پیدا کنند. ترویج و اجرای آموزش الکترونیک حتی در سطح مهد کودکها برای ایجاد آینده و چشماندازهای آموزش کودکان بسیار مهم است.
در سراسر جهان، تبلتها به یک ابزار محبوب برای والدین، معلمان و مربیان تبدیل شده است و در حال حاضر تعداد زیادی از مراکز آموزشی و مدارس بهطور منظم از آنها در کلاس استفاده میکنند. گزارشها نشان میدهند که کودکان با دسترسی به برنامههای آموزش مجازی در رایانهها، تلفنهای هوشمند یا تبلتها، بهتر عمل میکنند و درسهای خود را با جزئیات بیشتر و با کیفیت بالاتری یاد میگیرند.
یک تغییر گسترده در ساختارهای مدارس و آموزش کودکان، ظهور انواع سیستم مدیریت آموزش مجازی (lms) است. با استفاده از رشد تکنولوژی، هر روز روشهای جدید آموزش و یادگیری به دنیای آموزش و پرورش وارد میشود. در استفاده از آموزش مجازی برای کودکان، یادگیری الکترونیکی عمدتاً بهعنوان یک ابزار کمکآموزشی شناخته میشود. بهایندلیل که سیستم یادگیری الکترونیکی و نرم افزارهای آموزش مجازی به کودکان کمک میکنند تا اطلاعات را بهصورت واضحی یادآوری کرده و آنها را برای ایجاد برنامههای کاری و تمرین، علاقهمند میکنند.
ارزش و اهمیت سرمایهگذاری روی برنامههای آموزش کودکان روزبهروز بیشتر نمایان میشود. وقت آن رسیده که ما نیز به این شواهد عمل کنیم. هرچه زودتر اقداماتی در این زمینه انجام دهیم، احتمال اینکه کشورمان در مسیر پیشرفت و رفاه بیشتر قرار بگیرد، بیشتر است.
برای آشنایی بیشتر با سیستم مدیریت یادگیری یا بستر آموزش آنلاین و نحوۀ تهیه و استفاده از آن، صفحۀ زیر را ملاحظه کنید:
با نرم افزار مدیریت مهد کودک وضعیت کودکان را با یک کلیک ثبت کنید. تصاویر مربوط به فعالیتهای آنها را با یک کلیک برای والدینشان بفرستید. نکات مربوط به برنامههای روزانۀ کودکان را برای خود یادداشت کنید. گزارشها، حضور و غیاب، ورود و خروجها و مهد را آسانتر از قبل مدیریت کنید.
برای مشاهدۀ توضیحات بیشتر و تکمیلی در مورد این نرم افزار کاربردی، صفحۀ زیر را ملاحظه کنید:
با وجود اینکه وب سایت مهد کودک بهصورت غیرمستقیم و به کمک والدین، به کودکان ارائه میشود، ولی باید در طراحی وب سایت مهد کودک از رنگهای شاد و جذاب، نمادها و لوگوهای کارتونی استفاده کرد تا فضای وب سایت، تداعیگر محیطی شاد و کودکانه باشد. در وب سایت مهد کودک باید نمایش و دریافت موقعیت مکانی میسر شود. آدرس کانال تلگرام و سروش، لینک ورود به پیج اینستاگرام و آپارات گذاشته شود. همچنین شمارههای تلفن و آدرس مهد کوک باید درج شود. نیازمندیها، سرویسها و خدمات به بچهها و والدین آنها بهدرستی تعریف و اجرایی شود و وب سایت و تمام صفحات آن بهصورت مداوم بهروز رسانی شود.
برای افتتاح مهد کودک آنلاین خود و داشتن چنین وب سایتی؛ به شما پیشنهاد میکنیم از خدمات مشاورۀ طراحی وب سایت دنیای وب استفاده کنید و پس از مشورت با مشاورین فنی ما، در صورتی که تصمیمتان برای داشتن یک وب سایت حرفهای قطعی شد و موافق بودید، کار را شروع خواهیم کرد.