چقدر با حوزه های برنامه نویسی آشنایی دارید؟

زمینه های برنامه نویسی زیادی برای کار وجود دارد، از بخش طراحی وب گرفته تا ویندوز یا ios. باید ببینم ما می‌خواهیم چه چیزی را یاد بگیریم. در این مقاله قرار نیست به آموزش برنامه نویسی بپردازیم و هدف این مقاله ارائۀ زمینه‌های برنامه نویسی یا بهتر بگویم حوزه های مختلف برنامه نویسی است. با هم بررسی می کنیم که چه زمینه یا حوزه هایی برای برنامه نویسی وجود دارد تا شما را بیشتر با آن‌ها آشنا کنیم. پس اگر می‌خواهید زمینه های برنامه نویسی یا بهتر بگویم حوزه های مختلف برنامه نویسی را بشناسید، این مقاله می‌تواند به شما کمک کند.

برنامه نویسی موبایل

به دلیل افزایش کاربران موبایل و کسب‌و کارهای زیادی که در این زمینه ایجاد شده است، برنامه نویسی موبایل و طراحی نرم افزارهای کاربردی موبایل، جزو تخصص‌های مهم در این عصر شده است که شاملAndroid program و IOS program و Windows Phone می‌شود. برنامه‌های موبایل مبتنی بر چندین پلتفرم هستند، مثلاً برای کار در Android program حتماً باید به زبان برنامه نویسی جاوا تسلط داشت، البته فریم‌ورک‌ها و زبان‌های دیگری نیز وجود دارد ولی زبان جاوا در این زمینه بیشترین محبوبیت را دارد. اگر بخواهید در حوزۀ IOS program فعالیت کنید باید با Swift که رابطۀ مستقیمی با objective_c دارد، آشنا باشید و در زمینۀ Windows Phone برنامه‌ها با زبان c#،HTML ، JavaScript،CSS نوشته می‌شود.

به‌طور کلی زبان‌های برنامه نویسی در حوزۀ زبان برنامه نویسی موبایل، شامل موارد زیر می‌شود:

  • Java
  • Kotlin
  • C#
  • Basic
  • Css
  • HTML
  • Corona برای اندروید
  • Javascript
  • Python
  • Lua
  • C و ++C

 

آشنایی با حوزه های برنامه نویسی

برنامه نویسی تحت وب

برنامه نویسی وب، برنامه‌هایی است که برای انجام کارها به‌صورت Online طراحی می‌شود که با زبان های ASP.NET و PHP یا Java نوشته و روی سرور نصب می شود. به دلیل قابلیت دسترسی شبانه‌روزی، کاربران زیادی دارد و تفاوت آن با برنامه نویسی کامپیوتر این است که برنامه‌های کامپیوتر در قالب یک نرم افزار بر روی یک کامپیوتر است و امکان دسترسی همزمان چندین کاربر به آن وجود ندارد اما در برنامه نویسی تحت وب، امکان دسترسی به برنامه‌ها در هرجا و هر زمان توسط هر تعداد کاربر فراهم است.

برنامه نویسی تحت وب به دو بخش کلی تقسیم می شود که هر بخش شامل زبان‌های مختلفی به شرح زیر است:

۱ – زبان‌های سمت کاربر که وظیفۀ ارتباط با کاربر را دارد که با زبان‌های HTML ،CSS ،JavaScript نوشته می‌شود.

۱ – زبان‌های سمت سرور که وظیفۀ محاسبات را برعهده دارد و با پشت صحنۀ وب سایت کار می‌کند که ASP.NET ،PHP، روبی، پرل، جاوا نمونه‌هایی از این زبان‌ها هستند.

طراحی وب

طراحی وب

طراحی وب با برنامه نویسی وب تفاوت دارد. طراح وب کسی است که قالب یا پوستۀ وب سایت را طراحی می‌کند. یعنی ظاهری که کاربر نهایی با آن سرُکار دارد، ولی برنامه نویس وب، کد وب سایت را می‌نویسد. یک طراح وب علاوه‌بر خلاقیت و ذوق هنری باید با موارد زیر آشنا باشد:

۱ – زبان HTML برای ایجاد صفحات وب

۲ – زبان CSS برای استایل‌دهی به صفحات

۳ – JavaScript برای نوشتن کدهای سمت کاربر

۴ – JQuery یک کتابخانۀ مبتنی بر JavaScript

۵ – Photoshop برای ایجاد طرح اولیۀ صفحۀ وب سایت

برنامه نویسی Desktop Application

برنامه نویسی Desktop Application

همۀ کاربران کامپیوتر روزانه با برنامه‌هایی که در این زمینه طراحی می‌شود، سرُکار دارند. برنامه‌هایی مثل Excel نمونه‌هایی از این برنامه‌هاست. در ایجاد این برنامه‌ها می‌توان از زبان های Java و یا زبان NET. استفاده کرد، البته زبان‌های دیگری هم وجود دارد اما محبوبیت این دو زبان بیشتر است. اگر زبان Java را انتخاب کنید، یادگیری زبان جاوا باید در اولویت باشد، اما در NET. می‌توانید Visual Basic و یا C# را انتخاب نمایید.

ه برنامه نویسی علاقه داشته باشید

سخن آخر

قدم اول: به برنامه نویسی علاقه داشته باشید و اطمینان حاصل کنید که آنقدر لذت خواهید برد که حاضر باشید بیشتر عمر خود را صرف آن کنید.

قدم دوم: با برنامه نویسان دیگر در ارتباط باشید تا بتوانید از تجربیات آن‌ها استفاده کنید.

قدم سوم: تمرین کنید زیرا بهترین نوع آموزش، تمرین کردن است.